["vegetarisch"]

Roergebakken spruitjes met ahornsiroop en verse geitenkaas

De buitenste blaadjes van de spruitjes kan je beter weghalen, zeker als deze wat beschadigd of minder vers zijn. Daarna snij je een klein plakje onderaan van het spruitje (het stronkje). Als je tenslotte een inkeping maakt waar je net het plakje hebt weggehaald, zullen je spruitjes sneller gaarkoken.

Hou je niet van de spruitjeslucht die je ruikt als je ze aan het koken bent? Doe dan een beetje citroensap of een beetje olijfolie in het water.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie (Verde salud)
  • 400 g spruitjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 400 g bruine linzen
  • 1 eetlepel citroenazijn of sherryazijn
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • Potje verse geitenkaas
  • Adapto Botanico-mix
  • Potje verse tijm
  • Potje verse dragon
  • Khoisan fleur de sel

Bereidingswijze

  1. Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Neem een grote pan en verwarm 3 eetlepels olijfolie op een matig hoog vuur. Doe er de gesneden knoflook in en voeg de spruitjes toe. Giet er de ahornsiroop over en laat de spruitjes karameliseren – roer regelmatig om.
  3. Neem een kom en schep er de uitgelekte linzen in, samen met een vinaigrette van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel azijn, en 2 theelepels mosterd.
  4. Kruid af met Fleur de sel en de Adapto Botanico-mix.
  5. Schep de geroerbakte spruitjes erdoor en verdeel er de geitenkaas, takjes tijm en dragon over.
     
  6. Geniet ervan!